Uvod: šta raditi sa ograničenim resursima?

Temeljna moderacija komentara korisnika može zahtevati dosta vaših resursa, naročito kod medija koji rade u neprijateljskim okruženjima u kojima su novinari stalno meta napada na internetu. Ako imamo na umu da vam je cilj da pročitate sve komentare, važno je naći pravu ravnotežu između otvaranja vašeg sadržaja za komentare korisnika i obezbeđivanja neophodnih resursa za moderaciju diskusija.

Mogla bi biti dobra strategija da dozvolite komentare samo za neki deo vašeg sadržaja. Ako to uradite, odaberite veći broj tema da biste bili sigurni da vaša zajednica zaista može da izrazi svoje stavove na sve te teme.

Pročitaj više

Ako ste zabrinuti što nećete moći da moderirate diskusije tokom noći ili vikenda ili u nekom drugom trenutku kada moderatori ne mogu da tome posvete dovoljno vremena, razmislite o tome da blokirate mogućnost komentarisanja na određeno vreme. Ako to uradite, postarajte se da korisnici to znaju, da znaju kada će ponovo moći da postavljaju komentare.

Pročitaj više

Ako dozvolite komentarisanje, ali samo tokom ograničenog vremena nakon postavljanja članka, to je još jedna od strategija kojom dajete mogućnost vašim korisnicima da podele svoja mišljenja, ali ipak smanjite opterećenost vašeg tima. Ovaj vremenski okvir može da traje nekoliko sati do jednog dana, u zavisnosti od vaših resursa.

Pročitaj više

Ponekada razgovori koji su zamrli neko vreme iznenada ožive. Ako ne želite da zaključate komentare, koristite sistem obaveštenja kojima se moderatorima skreće pažnja da je došlo do ove promene.

Pročitaj više