SHARE Fondacija je razvila Alate za digitalnu bezbednost – otvorenu platformu koja na jednom mestu daje uputstva i moguća rešenja problema sa radom sajtova, aplikacija ili uređaja, omogućava da naučite nešto više o dobrim praksama zaštite informacionih sistema i digitalnih dobara i pruži savet ukoliko ste žrtva nasilja ili uznemiravanja posredstvom tehnologije.

Pojavljuje vam se “greška 404” kada pokušavate da otvorite svoj sajt, ne možete da pristupite starom mejlu jer se ne sećate šifre, razmišljate koja je čet aplikacija bezbednija od Vajbera? Saveti kako da prebrodite ove i slične situacije i još mnogo toga dostupno je na jednom mestu, što olakšava pretragu kada tehnologija zakaže ili vaša prava budu ugrožena.

Alati su namenjeni građanima, novinarima, aktivistima, ali i onima sa malo više tehničkih znanja ukoliko žele da se podsete.

Cilj SHARE-a je da sopstvenim resursima i uz pomoć zajednice vremenom unapređuje bazu znanja, saveta i uputstava, kako bi Alati bili aktuelni i pratili promene u digitalnom okruženju.

Pregledajte Alate za digitalnu bezbednost.